Published On: Enj, Nën 9th, 2017

ISIS humb bastionin e fundit në Siri

Share This

Refugjatë sirianë në lagjen Kucukpazar në Stamboll, Turqi. (Gurcan Ozturk, Afp)

Ushtria e Sirisë dhe aleatët e saj kanë rimarrë kontrollin e Albu Kamalit, bastionit të fundit të madh të grupit militant Shteti Islamik (IS).

“Çlirimi i qytetit Albu Kamal është shumë i rëndësishëm, sepse sinjalizon rënien e përgjithshme të organizatës terroriste në rajon”, thuhet në deklaratën e komandës ushtarake.

Me humbjen e Albu Kamalit, militantët e Shtetit Islmaik nuk kanë më kontroll të madh territorial në Siri dhe Irak dhe besohet se ata janë duke u shpërndarë nëpër shkretëtira në perëndim dhe lindje të Lumit Eufrat.

Javën e kaluar, Shteti Islamik ka humbur Deir al-Zorin në Siri dhe Al-Kaimin në Irak.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>