ISHP:10 persona të prekur nga gripi i derrit

55

Ambulance1Burimet zyrtare nga Instituti i Shëndetit Publik raportojnë se numri i personave të prekur nga gripi A/H1N1 ose siç njihet ndryshe me terma popullorë gripi i derrit është shtuar në mënyrë shqetësuese.

Sipas të dhënave të këtij instituti, numri i përgjithshëm i infeksioneve të sipërme dhe të poshtme respiratore, pavarësisht nga shkaku, është rreth 16500 ose rreth 5% më shumë raste se e njëjta periudhë e vitit të kaluar.

ISHP-ja bën me dije se numri i rasteve të identifikuara me infeksion nga virusi pandemik AH1 është 55 në të gjithë vendin, AH3 45, ndërkohë që nga 611 mostra të dyshuara për grip, vetëm në 100 prej tyre është izoluar virus i gripit. Duke filluar nga muaji Tetor 2013 e deri më sot (05/03/2014) janë raportuar 149 raste me sindromë të rëndë respiratore akute prej të cilëve, vetëm 17 (10 raste A/H1N1 pdm09 dhe 7 raste A/H3N2).