Shqipëri-BE, Fyle parashtron nesër 5 prioritetet

38

big_11-nentor-rama-fyleEurokomisioneri i Zgjerimit Stefan Fyle, pritet të vijë nesër në Tiranë, nga ku do të zhvillohet takimi i dytë në kuadër të  Dialogut të Nivelit të Lartë mes Shqipërisë dhe Bashkimit Evropian.

Fyle është mjaft i angazhuar për anëtarësimin e Shqipërisë në BE. Dialogu i Nivelit të Lartë mes Shqipërisë dhe Bashkimit Evropian pritet të nisë në orën 10:45 dhe do të zgjasë deri në orën 13:30

Axhenda

Komisioneri Fyle takon kryeministrin Rama në orën 08:30.Takimi Fyle-Bushati në ambientet e Ministrisë së Jashtme në orën 09:10

Nesër në orën 10:45 tryeza e dialogut të nivelit të lartë Shqipëri-BE

Nga tryeza e parë e Dialogut të Nivelit të Lartë të mbajtur në muajin nëntor, ku mori pjesë Kryeministri Edi Rama dhe Komisioneri Stefan Fyle, u arritën disa përfundime të përbashkëta lidhur me 5 rekomandimet që BE i ka bërë Shqipërisë, para se ajo të marrë statusin e vendit kandidat për në BE. Komisioneri për Zgjerimin theksoi 5 pika si më të rëndësishmet.

Së pari, mundësia e përkufizimit të mbështetjes në procesin e Integrimit për Shqipërinë, me synim strukturimin e bashkëpunimit duke mbajtur fokusin te integrimi.

Së dyti u konfirmua se transparenca është element kyç dhe ky element do të fuqizohet në dialogun e nivelit të lartë.

Së treti u ra dakord për një plan veprimi për të parë mënyrën si Shqipëria do të japë rezultate për 5 prioritetet kyçe.

Së katërti u vlerësua qëllimi i qeverisë për platformën e dialogut kombëtar për integrimin,ku do përfshihen qeveria, opozita dhe shoqëria civile.

Së pesti u ra dakord vitin që vjen, të jetë takimi i radhës dhe u arrit në përfundimin që nga sot e deri në publikimin e progres raportit të ardhshëm të kemi edhe 4 takime të tilla.