Gjosha: Të miratohet brenda qershorit reforma në drejtësi

72

gjosha2Ministrja e Integrimit, Klajda Gjosha tha se duhet miratohet reforma në drejtësi për të ecur përpara në rrugën e integrimit. Në fjalën e saj në mbledhjen e Komitetit të Stabilizim Asociimit BE –Shqipëri, Gjosha tha se Shqipëria nuk ka më kohë për të humbur dhe se reforma në drejtësi të miratohet brenda qershorit.
Klajda eshte shpreshur se Shqipëria e konsideron të rëndësisshëm Komitetin e Stabilzim Asociimit BE-Shqipëri. Ndaj të gjitha strukturat duhet të plotësojnë për plotësimin e reformës në drejtësi. Shqipëria nuk mund të humbasë më shumë kohë. Për mua kjo reformë duhet të miratohet brenda qershorit. Reforma në Drejtësi është e rëndësishme për një të ardhme më të mirë. Ajo do të tregojë që ne plotësojmë standardet e një shteti demokratik. Reforma do të na mobilizojë për të ecur përpara në implemeint e reformave të tjera. Ne respektojmë partnerët tonë ndërkombëtarë.
Në administrënt publike jemi të vendosur të përmbushim reformën në administratën e cila është me e konsoliduara. Është e rëndësishme se kjo reformë po ndryshon kulturën në vendi tonë.
Po punohet për të luftuar korrupsionin dhe krimin e organizuar. Kjo është një nga prioritet tona. Jemi besimplotë edhe më tej për të patur ndryshimin substanciale.Në fushën e të drejtave të njeriut janë ndërmarrë hapa për të drejtat e fëmijëve.