Gjosha: Duhet të jemi konstruktiv dhe kontribuues

56

KLAJDA-GJOSHA-11_8Ministrja e Integrimit Evropian, Klajda Gjosha, priti sot në një takim ambasadorin e Suedisë në Shkup, Mats Staffansson.

“Ne jemi optimistë dhe po punojmë fort për të avancuar në procesin e integrimit të vendit, pasi për ne ky proces do të thotë më shumë siguri për qytetarët tanë dhe më shumë progres për vendin. Kjo është gjëja më e rëndësishme, ndaj do të vazhdojmë”, – u shpreh Gjosha.

Ministrja theksoi se që të jemi sa më rezultativ në procesin e integrimit të vendit, duhet të jemi konstruktiv dhe kontribuues.

“Jemi të gjithë të përfshirë në këtë proces. Duhet të jemi konstruktivë dhe kontribuues duke filluar që nga klasa politike deri te çdo qytetar i thjeshtë”, – vijoi ajo më tej.

Ndërsa për ambasadorin e Suedisë në Shkup, hapat që po ndërmerr Shqipëria drejt procesit të integrimit vlerësohen si pozitive. Po ashtu, ai theksoi se Suedia ka mbështetur dhe do të mbështesë Shqipërinë, jo vetëm në perspektivën e saj të ardhshme si pjesë e BE-së, por duke ofruar gjithashtu ndihmë financiare dhe ekspertizë për fusha të ndryshme.