Gjonaj nga Brukseli: Vetting-u ktheu besimin te drejtësia

62

Shqipëria ka nisur punën përgatitore për përshtatjen e legjislacionit me atë të Bashkimit Europian dhe ministrja e Drejtësisë, Etilda Gjonaj, e cila ndodhet në Bruksel për procesin e “screening”, ka deklaruar në një konferencë të përbashkët me Johannes Hahn se “Vetting-u në drejtësi ka kthyer besueshmërinë e munguar të qytetarëve në sistemin e drejtësisë”.
“Komisioni Europian i dha një shtysë të rëndësishme reformave me vendimin e qershorit. Vetting-u në drejtësi ka kthyer besueshmërinë e munguar të qytetarëve në sistemin e drejtësisë. Bashkimi Europian në krahun tonë në zbatimin e reformave na jep më shumë kurajo për të vazhduar në krijimin e shtetit të së drejtës. Jemi të angazhuar për të vijuar zbatimin e çdo reforme të nevojshme”, deklaroi Gjonaj.

“Shpreh angazhimin për të vijuar me seriozitet në këtë proces të pakthyeshëm dhe të dëshiruar nga shtetasit shqiptarë”, shtoi ministrja e Drejtësisë.