Gjiknuri: Synojmë të sigurojmë energji me çmim të pranueshëm

17

gjinkuriMinistri i Energjisë dhe Industrisë, Damian Gjiknuri u shpreh të martën, se qeveria po punon për ta kthyer sektorin e energjitikës në faktor zhvillimi dhe për të siguruar energji me çmim të pranueshëm për konksumatorët. I pranishëm në “Tryezën e donatorëve 2014, për sektorin e energjisë në Shqipëri”, që po zhvillon punimet në Tiranë, me pjesëmarrjen e ekspertëve të fushës së energjitikës dhe donatorëve të ndryshëm,

Ministri Gjiknuri tha se, “energjia është faktorë kryesor për zhvillimin e qëndrueshëm ekonomik të vendit, por sot energjitika ka performancë të dobë dhe aktualisht kostot e energjisë po i përballon buxheti i shtetit”. Duke e vlerësuar këtë sektor si të një rëndësie të veçanë, ministri tha se ne po punojmë për hartimin e krijimit të hartave të reja ku duhet ndërhyrë me investime konkrete.Ministri i Energjisë dhe Industrisë Damian Gjiknuri ne tryezen me donatoret per sektorin energjetik Foto Florian Abazaj ….

Gjatë fjalës së tij, Gjiknuri bëri të ditur se se ka nisur investimi në pjesën e trasmesionit që është i rëndësishme për furnizimin me energji. “Këtë vit do të fillojmë investimet me rrjetin e trasmesionit të Kosovës dhe shpresojmë që vitin e ardhshëm të nisim me Maqedoninë”- tha ministri Gjiknuri.

Kreu i energjitikës nënvizoi se, në prioritet të dikasterit që ai drejton është futja e KESH-it, në efiçensë të plotë, ndërsa ka nisur puna për të gjetur mundësinë më të mirë të mundshme për një kosto të energjisë në nivele optimale.

Ministri tha se priroritet është ndalimi i abuzimit me energjinë dhe për këtë nënvizoi ai, po merren masa administrative dhe ligjore kundër abuzimit. Ministri Gjiknuri theksoi se, rëndësi të vecante po kushtohet edhe hartimit të ligjit për energjinë e rinovueshme. “Për hartimin e këtij ligji po punohet edhe me donatorët si BB dhe PNUD, ndërsa roli investime te huaj në ketë sektorë është i pazevendësueshëm “-tha Ministri Gjiknuri.