Elbasan, gjenden predha dhe acide në vendgrumbullimin e plehrave

16

plehra1Një sasi e konsiderueshme predhash u gjetën nga Policia të hënën në vendin e grumbullimit të mbetjeve urbane të komunës Bradashesh, rreth 5 kilometra larg Elbasanit.

Sipas burimeve të Policisë, kanë qenë personat që zakonisht kërkojnë materiale metali nëpër pikat e grumbullimit të mbetjeve, që lajmëruan policinë.

Në të njëjtin vend janë gjetur gjithashtu edhe një sasi e madhe shishesh, të cilat mendohet se mbajnë acide të llojeve të ndryshme. Qytetarët që i kanë gjetur ato deklaruan në Polici se predhat janë hedhur nga personat që grumbullojnë skrap. Policia ka nisur hetimet në lidhje me prejardhjen e tyre dhe identifikimin e autorëve. Pika e grumbullimit të mbetjeve urbane në komunën Bradashesh është shumë pranë shtëpive të banuara dhe një ngjarje e tillë fatmirësisht nuk ka shkaktuar asnjë incident. Gjithashtu, në këtë vend digjen mbeturinat dhe flakët e zjarrit mund të kishin shkaktuar ndonjë tragjedi.