Gafa e OBSH-së: Gjysma e të prekurve me HIV në Greqi, të infektuar për të marrë asistencë

66

OBSHNjë raport i Organizatës Botërore të Shëndetësisë bën të ditur se ka një numër të madh në rritje të qytetarëve grekë që infektojnë veten qëllimisht me virusin HIV, në mënyrë që të përfitojnë ndihmën ekonomike që ofron shteti për këtë kategori.

OBSH-ja i publikon këto të dhëna alarmante pas hetimit të raportit mes rënies ekonomike dhe numrit të infektimeve me HIV. OBSH shkruan se rreth gjysma e infeksioneve të reja me HIV janë vetëshkaktuar duke bërë të mundur që njerëzit e infektuar të marrin nga shteti rreth 700 € në muaj, si dhe të përfitojnë pranimin më të shpejtë në programet e rehabilitimit të drogës.

Por, të martën, grupi pranë OBSH-së që ka realizuar raportin ka sqaruar se një gjë e tillë nuk është e vërtetë dhe se kemi të bëjmë me një gabim.

“Nuk ka të dhëna që njerëzit në Greqi apo diku tjetër në Evropë kanë infektuar veten me qëllim”, tha Martin Donoghoe, zëdhënës i OBSH-së. Ai ka shtuar se në raport kjo gjë është paraqitur si pasojë e një gabimi gjatë shkrimit