Franca kundërshton statusin për Shqipërinë?

53

RAMA FRNjë ditë pas takimit mes kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama dhe presidentit të Francës, Francois Hollande, mediet franceze shkruajnë se vendi i tyre mund të kundërshtojë dhënien e statusit kandidat për Tiranën.

Gazeta “Le Parisien” shkruan se, Rama ndodhej në Paris për të kërkuar mbështetjen e Francës në rrugën e integrimit në BE, por Franca edhe mund ta kundërshtojë një gjë të tillë.

Ndërsa në komunikatën për shtyp të presidencës franceze, thuhet se Rama dhe Hollande kanë rënë dakord që t’i japin një shtysë të re marrëdhënieve bilateral, praktikisht në fushat e ekonomisë. Në njoftim thuhet se, është diskutuar për statusin kandidat të Shqipërisë.

“Presidenti përsëriti mbështetjen e Francës për perspektivën evropiane të Shqipërisë dhe inkurajoi z. Rama për të vazhduar më tej përpjekjet për të përmirësuar qeverisjen dhe sundimin e ligjit dhe luftën kundër korrupsioni dhe krimi i organizuar”, thuhet në komunikatë.

Franca është një nga pesë vendet skeptike që kërkoi shtyrjen e afatit për dhënien e statusit kandidat të Shqipërisë në dhjetor të vitit 2014.