Ettore Sequi: Shqiptarët meritojnë Europën

67
Ambasadori i BE-së në Shqipëri, Ettore Sequi
Ambasadori i BE-së në Shqipëri, Ettore Sequi

Ambasadori i BE-së në Shqipëri, Ettore Sequi, në qendrën për informim të Bashkimit Europian ka theksuar nevojën që axhenda evropiane e vendit të konsiderohet si prioritet nga partitë politike. Tashmë mungojnë vetëm pak ditë nga hapja zyrtare e fushatës elektorale, ndaj ai ka bërë thirrje pëe ti dhënë prioritet pasi hyrja e Shqipërisë në BE është përgjegjësi e të gjithëve.

Duke folur në qendrën për informim të Bashkimit Europian, ambasadori Sequi ka theksuar se anëtarësimi i Shqipërisë në BE është përgjegjësia e të gjithëve, ai ka nënvizuar se Shqiptaret e meritojnë Europën.

“Integrimi varet nga angazhimi dhe përkushtimi i të gjithëve. Besoj se shqiptaret e meritojnë Evropën dhe Shqipëria ka gjithë potencialin e mundshëm për ta realizuar këtë. Shqiptarët janë shumë pro-europianë dhe e duan Europën.” –u shpreh ambasadori Sequi.