Dritan Dajti kërcënon gjyqtarët

74

dritan-dajti-gjyq_16Në seancën e 228-të, i pandehuri Dritan Dajti ka lënë mënjanë nënkuptimet dhe u foli në mënyrë të drejtperdrejtë gjyqtarëve.

Pasi iu referua shoqërimit në Komisariat në seancën e mëparshme të një të afërmi, i pandehuri kërcënoi duke iu thënë gjyqtarëve “se siç më keni kërcënuar familjen, duke më shoqëruar pas seancës një të afërm, te njejten gje do bej dhe une me ju dhe familjaret tuaj”.

Kryesuesi i ceshtjes Idriz Mulkurti tentoi t’i sillte ne vemendje te pandehurit se Gjykata nuk ka asgje personale me te dhe se nuk e ka urdheruar Gjykata kete shoqerim. Por i pandehuri vijoi: “E kam unë personale me ju tashmë. Unë i njoh mirë ligjet, mos harroni se unë jam Dritan Dajti dhe po flisni me Dritan Dajtin”.

I qete Dajti vijoi t’u kujtoje gjyqtareve se kanë zhvilluar per gati dy vjet nje proces te mbyllur ne menyre qe publiku te mos marre vesh te verteten e 2009-ës e per kete Dajti iu drejtua gjyqtarëve duke thënë:”Ju kujtoj se pas zgjedhjeve do hap kutine e Pandores”.

Disa here gjyqtari Idriz Mulkurti u perpoq ta vere ne dijeni te pandehurin se po dilte jashte objektit te gjykimit, por Dritan Dajti pyeti duke kujtuar masakren e Durresit, ku mbeten te vrare kater police.”Pyesni mirë kush e vrau Saimir Duckollarin? Pse e vrau veten babai i tij? Pyesni mire e nderuar Gjykate”, e mbylli repliken e tij i pandehuri.

Pyetjes nëse do të mbrohej vetë, Dajti iu përgjigj negativisht, duke kujtuar Kodin e Procedurës. “Kërkoj të mbrohem me avokat e meqë nuk më keni gjetur avokat, kërkoj të largohem nga salla”, tha Dajti.