B.B Shqipërisë: Kujdes me borxhin publik

67

banka boteroreBanka Botërore parashikon se rritja ekonomike për Shqipërinë gjatë vitit 2013 do të jetë 1.8 përqind ndërsa kërkon të bëhet kujdes me borxhin publik.

Në raportin ekonomik Rajonal për Evropën Juglindore thuhet se borxhi publik mbetet një problem për vendin tonë ndërsa theksohet se duhen reforma për të mbështetur rritjen ekonomike.

Sipas raportit të BB-së rritja ekonomike e Shqipërisë do të mbështetet tek eksportet ndërsa një impakt pozitiv në ekonomi do të japë edhe rritja e ndjeshme e prodhimit të energjisë elektrike.

Gjithashtu në raport theksoi se norma e papunësisë në Shqipëri është 12.8 %  dhe papunësia më e lartë është tek të rinjtë në nivelin 23.6 përqind.

Ndërkohë raporti i Bankës Botërore thotë se Kosova ka rritjen më të lartë ekonomike në rajon me 3.1 % ndërsa thekson se papunësia e të rinjve është shqetësuese në të gjithë rajonin.