Dalin rezultatet e para nga zgjedhjet vendore në Belgjikë

70
COUILLET, BELGIUM 13/06/2010 : Belgians going to the ballot boxes for the Elections of the Chamber and the Senate representatives in 2010.
PICTURE NOT INCLUDED IN THE CONTRACT

U votua sot në 589 komunat e mbretërisë së Belgjikës. Më shumë se 8 milionë votues kanë kontribuar për rinovimin e 581 këshillat bashkiak si dhe 10 këshillat provinciale për ata që jetojnë në Flandër ose në Valloni.
Në Molenbeek Ps është në krye të listës. Një goditje për kryebashkiaken në largim, liberalen Françoise Schepmans, e cila favorizoi rizgjedhjen e shumicës së saj me ekologët dhe humanistët dhe shkoi nga 15 në 13 vende (23.96%),
Surpriza tjetër e madhe e mbrëmjes është pa dyshim përparimi i PTB që kalon nga 1 deri në 7 vende në komunë.
Ndërkohë që në komunat e tjera mbizotërojnë CDH, ECOLO dhe MR.
Në komunën qendër Bruksel duket se Filipe Klose do të rikonfirmohet në krye.