CV e Bashës, si CV komunisti që ka kontribuar në LANÇ

44

basha-olldashiNdërkohë që gara për Kreun e PD-së ka filluar, një vëmendje mediatike kanë marrë edhe CV e dy kandidatëve të hedhura online.

Përveç ndryshimeve që mbartin përballë njëra tjetrës në stil, ku CV e Olldashit kap më shumë formën zyrtare të një CV, ajo e Bashës i përmbahet më tepër stilit letrar përshkrues.

Paralelisht vërehet një detaj, që të kujton një tjetër kohë, atë të meritës së komunistëve mbas luftës, të cilët pothuajse në çdo ‘CV’ për anëtarësim në Partinë Komuniste, apo për të bërë karrierë në ambientet politike, iu vihej në theksim fakti që “ kishin kontribuar për luftën Antifashiste Nacional Çlirimtare’. Kur sheh këtë CV, krijohet një perceptim paralelizmi ku nëse ‘komunistët kishin kontribuar në luftë për çlirimin e atdheut’, demokratët që kandidojnë përfshihen në të njëjtin stil si “pjesëmarrës aktiv gjatë protestave për ‘rrëzimin e pushtetit”

Lulzim Basha u angazhua që në dhjetorin e 1990 bashkë me të rinj të tjerë gjimnazistë të Tiranës përkrah studentëve dhe Partisë Demokratike të sapothemeluar. Pjesëmarrës aktiv në protestat para dhe pas zgjedhjeve të Marsit 1991, gjatë zgjedhjeve të 1992…….”

http://perpara.al/lajme/cv-e-kandidatit-pe-kreun-e-partise-demokratike-lulzim-basha

http://perpara.al/lajme/cv-e-kandidatit-per-kreun-e-partise-demokratike-sokol-olldashi