Berisha për PS: “Fali Zot se nuk dinë ç’thonë”

48

kryeministri-sali-berisha-11Pas thirrjeve të socialistëve për abuzime, që nuk po ndalen nëpërmjet vendimeve qeveritare të njëpasnjëshme, reagon Berisha.

“Te dashur miq, protesta e rrogelarteve ne krye te PS per rritjen nga qeveria te rrogave te ulta 11.3% eshte fytyra e “dhimbsur” e mazhorances se re!!! Fali Zot se nuk dine ç’thone! Sb”,- shkruan Berisha në Facebook.

Vendimi për rritjen e rrogave është një vendim i marrë sipas socialistëve në një moment kur vendi nuk dihet akoma, se në ç’gjendje i ka financat e tij, se nuk dihet akoma në ç’nivel e ka çuar borxhin e jashtëm qeveria Berisha dhe ku mungon transparenca totale mbi këtë situatë.

Majko ka propozuar gjithashtu ngritjen e një Komisioni i cili do të mundësojë transferimin e pushtetit, nëpërmjet një procedure rigoroze, ku do të dokumentohet gjithçka si në format letër, po ashtu edhe në format dixhital. Majko ka shtuar gjithashtu se shpreson që fillimet e Kuvendit të ri, të mos nisin me hetime për falimentim me dashje të financave të shtetit.

Pas reagimeve të socialistëve, ka ardhur edhe kundërpërgjigja nga selia blu nëpërmjet zëdhënëses për shtyp Mëhilli, e cila ka deklaruar se, Rama po bën presion dhe po kërcënon institucionet kushtetuese. Ajo deklaroi edhe njëherë, se vendimet e qeverisë Berisha, janë dhe do të mbeten legjitime deri në shtator.