Bushati takim me delegacionin e ODHIR: Të gatshëm për vijimin e reformave

48

Ditmir-BushatiMinistri i Jashtëm, Ditmir Bushati ka zhvilluar sot një takim me delegacionin e  ODIHR, kryesuar nga McComack.

Në një deklaratë të përbashkët për mediat, Bushati falenderoi për gatishmërine e ODIHR-it për të vijuar me ndihmën e tij për Shqipërinë dhe shprehu gatishmërinë e qeverisë per vijimin e reformave.

“Jemi gati për të vijuar reformat në bazë të rekomandimeve për t’i paraprirë në kohë zgjedhjeve vendore e më pas parlamentare. Mora gatishmërinë e ODIHR për ta ndihmuar Shqipërinë në këtë proces”- tha Bushati.

McComack deklaroi, se ndodhet në Shqipëri për një vizitë të shkurtër për të rishikuar me përfaqësues të partive dhe grupet e interesit rekomandimet e raportit perfundimtar të ODIHR-it për vendin tonë.

“Kthehem për disa ditë për të rishikuar rekomandimet e bëra nga raporti përfundimtar i ODIHR-it. Ne kemi monitoruar 11 zgjedhje në vendin tuaj, kemi ardhur për të riparë rekomandimet me përfaqësues të partive të përfaqësuar në Kuvend ose jo dhe me grupet e interesuara të shoqërise civile”- tha ajo.