Çuçi: Do çohet ne Prokurori çdo zyrtar që ka abuzuar, të gjithe po kalojnë në filter

49

bledi çuçiNë një intervistë për “AS” Ministri për Pushtetin Vendor, njëkohësisht Koordinatori Kombëtar Anti-Korrupsion, Bledi Çuçi, ka deklaruar se po kalojnë në filtër çdo dokumentacion të lënë nga paraardhësit e tyre, për të kontrolluar rastet e abuzimit. Sipas Ministrit , nën sitë po kalon jo vetëm puna e mëhershme në dikastere, por dhe institucionet e varësisë dhe se dosjet do të kalojnë menjëherë në prokurori.

“Çdo Ministër po bën një analizë shumë të detajuar të funksionimit të aparatit të tyre dhe nga kjo analizë në qoftë se, do të dalin raste korruptive paraardhëse, apo të personave që mund të jenë ende pjesë e aparatit të Ministrive, ato do të shkojnë pa diskutim para drejtësisë. E rëndësishme është që mos të lenë asnjë rast korruptiv qoftë në të kaluarën apo qoftë edhe në vazhdim pa u denoncuar dhe u ndërshkuar”, tha Bledi Çuçi.