Ilir Meta zgjidhet Kryetar i Kuvendit të Shqipërisë me 91 vota pro

45

kuvendi-i-shqiperise1

Mbyllja e procedurës së votimit për zgjedhjen e Ilir Metës si Kryetar i ri i Kuvendit, ka përfunduar me 91 vota pro, vota kundër 45 dhe vetëm 1 abstenim.

Komisioni procedoi nëpërmjet një votimi të fshehtë, menjëherë pas mbylljes së betimit të deputetëve.

Betohen deputetët në Kuvend, pritet votimi i Metës si Kryetar

Kuvendi i Shqipërisë ka vijuar sot me seancën e tij të dytë parlamentare. Deputeti socialist Armando Subashi lexoi raportin e Komisionit për Verifikimin e Mandateve të deputetëve, që konfirmon se mandatet e 140 deputetëve janë të vlefshme. Kjo procedurë i hapi rrugën më pas betimit të deputetëve. Vasil Bicaj, nuk ka pranuar të betohet si deputet dhe për këtë i lihet kreut të Kuvendit të procedojë sipas rregullores.

Menjëherë pas zgjedhjes së Komisionit për votimin, Kuvendi ka vazhduar me pikën e tretë të rendit të ditës, procedurën për zgjedhjen e Kryetarit, Ilir Meta. Votimi është i fshehtë dhe Kryetari zgjidhet pa debat.

Në këto momente po vazhdon akoma procedura e votimit për Kreun e Kuvendit, Ilir Meta.