Berlusconi nxirret jashtë Parlamentit Italian

62

berluskoniNga ora 17:43 e ditës mërkurë, Silvio Berluskoni nuk është më anëtar i Parlamentit të Italisë. Kjo u vendos nga votat e Senatit. Vendimi erdhi pas një debati të gjatë disa orësh deri në shpalljen e votimeve.

“Ajo që ne bëmë është miratimi, vetëm dhe vetëm për zbatimin e ligjit dhe afirmimin e një parimi, domethënë, se ligji është i barabartë për të gjithë “, tha  Loredana De Petris.

Për të biseduar me grupin e ri të ish- PDL ishte presidenti Renato Schifani . ” Ne do të votojnë kundër të distancohet nga një faqe e errët e demokracisë tonë parlamentare .  Sistemi duhet të zbatohet pa parë ngjyrime politike, ligji është i barabartë për të gjithë, por ne besojmë se neni 3 nuk është zbatuar për qytetarin Silvio Berluskoni “, tha Schifani.

Ndërkohë që pas daljes në shesh të Berluskonit, e fejuara e tij Françeska Paskale, e ka pritur me pankarta ku shkruante se demokracia italiane ishte cënuar nga vendimi i sotëm.

Ngjarje e sotme ka pasur vëmendjen e mediave të huaja dhe është përcjellë si një moment shumë i rëndësishëm për Italinë dhe italianët.

*La Repubblica