Berisha takim me përfaqësuesin e OSBE-së, Battelli dhe ambasadorin Andreas Nothelle

65

October-4-14-55-231Sipas njoftimit për shtyp të Këshillit  të Ministrave, Kryeministri Berisha priti sot në takim anëtarin e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së zotin Roberto Battelli i cili shoqërohej edhe nga kreu i zyrës së Asamblesë Parlamentare në Vjenë, ambasadori Andreas Nothelle.

Pasi i uroi përzemërsisht mirëseardhjen, Kryeministri vlerësoi kontributin e te dy personalitetve te nderuar në Konferencën e Nivelit të Lartë të OSBE-së mbi Tolerancën dhe Mosdiskriminimin, të mbajtur sot në Tiranë. Kryeministri Berisha shprehu gjithashtu kënaqësinë dhe mirenjohjen e tij dhe te qeverise shqiptare për angazhimin e Asamblesë Parlamentare të OSBE-së për vëzhgimin e zgjedhjeve të 23 qershorit në Shqipëri.

Kryeministri Berisha siguroi zotin Battelli dhe ambasadorin Nothelle për vendosmërinë dhe angazhimin e qeverisë shqiptare që zgjedhjet e 23 qershorit të jenë zgjedhjet më të mira të zhvilluara ndonjëherë në Shqipëri. Gjithashtu, Kryeministri Berisha u rishprehu atyre dëshirën dhe kërkesën e qeverisë shqiptare që OSBE-ja dhe organizma të tjerë, si Këshilli i Evropës apo vendet antare të OSBE-së, të nxisin dërgimin e sa më shumë vëzhguesve në Shqipëri, për të vlerësuar nga afër procesin zgjedhor.

Kryeministri Berisha i njohu te dy zyrtaret e OSBE-se me arritjet e rëndësishme që janë shënuar gjatë kësaj periudhe, si për sa i përket kuadrit zgjedhor ashtu edhe infrastrukturës zgjedhore në përgjithësi. Zbatimi i të gjitha rekomandimeve të OSBE/ODIHR në Kodin Zgjedhor, bazuar tërësisht mbi propozimet e opozitës, u vleresua si nje tregues jashtezakonisht pozitiv.

Arritje të tjera që u vlerësuan si shume te rendesishme gjatë bisedës ishin edhe rritja e numrit të qendrave të votimi, çka eliminon radhët e gjata dhe kontribuon në shkurtimin drastik të kohës që çdo qytetar të ushtrojë të drejtën e tij për të votuar, por edhe rritja e numrit të qendrave të numërimit, të cilat do të bëjnë të mundur që rezultatet e votimit të shpallen në kohën më të shkurter të mundshme, çka perben një hap vërtetë pozitiv për mbarëvajtjen dhe besueshmerine e të gjithë procesit.

Kryeministri Berisha i njohu, me tej, zotin Battelli dhe ambasadorin Nothelle, me urdhrin e nënshkruar prej tij i cili ndalon përdorimin e burimeve financiare dhe mjeteve e materialeve e ndryshme të administratës shtetërore te cdo niveli, ne sherbim te veprimtarive te fushatës elektorale. Te dy anëtarët e Asamblesë Parlamentare të OSBE e vleresuan kete si nje hap tjeter te rendesishem ne sherbim te nje procesi zgjedhor sa me te mire.

Në lidhje me problemin e KQZ-së, Kryeministri theksoi se Partia Socialiste po përpiqet të pengojë procesin zgjedhor, duke keqpërdorur rolin e anëtarëve të saj në KQZ. Sidoqofte, mazhoranca eshte teresisht e hapur dhe e gatshme për të plotësuar anëtarësinë e KQZ-së me emrat që opozita do të propozojë.

Ata e falënderuan Kryeministrin Berisha për bashkëpunimin e ngushtë që ai dhe qeveria shqiptare ka dëshmuar në vijimësi dhe po i dëshmon Asamblesë Parlamentarë të OSBE-së, në veçanti për sa i përket angazhimit të Kryeministrit Berisha dhe qeverisë shqiptare që procesi i zgjedhjeve të 23 qershorit të jetë një proces konform të gjitha standardeve ndërkombëtare, si dhe shprehën mirënjohje për vendosmërinë e Kryeministrit Berisha që në Shqipëri të vijë numri më i madh I mundshëm i vëzhguesve për të ndjekur nga afër këto zgjedhje- thuhet në njoftimin për shtyp të Kryeministrisë.