Beqaj: Kosova me rritjen më të lartë ekonomike në rajon

57

kosova_flag_1Ministri kosovar i Financave, Besim Beqaj, deklaroi se Kosova aktualisht ka zhvillimin më të lartë ekonomik në rajon dhe është shembull për disiplinë fiskale.
Duke marrë pjesë në samitin e Ministrave të Financave dhe Guvernatoreve të Bankave Qendrore të vendeve të rajonit “Ardhmëria financiare e rajonit”, organizuar nga Ministria e Financave e Malit të Zi, ministri Beqaj theksoi se Kosova gjatë vitit të kaluar kishte rritje ekonomike prej 3.1 për qind, se ka borxhin më ulët publik në rajon dhe se aktualisht është duke punuar në implementimin e programit për punësim dhe zhvillim ekonomik.
Ai theksoi se Kosova ka strategji dhe plan veprimi në luftën kundër ekonomisë joformale, pastrimit të parave, financimit të terorizmit dhe krimeve financiare dhe se në tre muajt e parë ka realizuar shumicen e veprimeve të parapara për vitin 2014.
Ministri Beqaj informoi që në periudhën e ardhshme trevjeçare Kosova planifikon të arrije rritjen ekonomike prej 5 per qind dhe njëkohesisht së bashku me fondin për punësim dhe zhvillim është duke bërë hapa shumë të rëndësisëem në zvoglimin e papunësisë dhe krijimin e kushteve sa më të mira të të bërit biznes.
Në këtë drejtim, tha ai, Kosova është shapllur një nga 5 vendet top reformatore në krijimin e kushteve të të bërit biznes dhe ka rritur renditjen e vet për 40 vende.
Ministri gjithashtu informoi per konferencën rajonale të Ministrave të Financave të mbajtur muajin që shkoi në Prishtinë në të cilën është diskutuar bashkëpunimi në luftën kundër ekonomisë joformale.
Në prag të samitit, ministri Beqaj u takua me shumicën e ministrave dhe zëvendesministrave të Financave, me të cilët ka biseduar rreth bashkëpunimit mes ministrive të Financave