Basha: Me Rezolutën që do të dorëzojmë në Kuvend, do të marrim statusin nga BE

65

Lulzim-Basha-PD-deklaron1-565x413PD do të dorëzojë ditën e sotme në Kuvend një Rezolutë, ku i kërkohet Bashkimit Europian që Shqipërisë t’i jepet përfundimisht statusi i vendit kandidat dhe kjo të përkojë me hapjen e negociatave.

Kreu i PD-së Lulzim Basha, ka theksuar se PD do të dorëzojë Rezolutën në Kuvend dhe duke shpresuar se Kuvendi do ta votojë, do shpresohet të merret statusi.

“Grupi ynë parlamentar do i paraqesë sot Parlamentit një projektrezolutë për një çështje kaq të rëndësishme do i kërkojmë Kuvendit dhe familjes europiane të bëhemi pjesë e tyre. Rezoluta jonë që do të paraqesë grupi jonë i PD shpresojmë të miratohet me votë unanime në Kuvend dhe të shpresojmë të marrim statusin”.

Basha ka theksuar se PD kërkon që BE të marrë një mesazh të qartë që Shqipëria e meriton statusin.

“Ne duam që në këtë fazë në prag të marrjes së statusit të vendit kandidat, Europa të marrë një mesazh të qartë të unifikuar dhe me bindjen tonë të drejtë, se Shqipëria e meriton plotësisht statusin e vendit kandidat. Shqipërisë duhet ti hapet drita jeshile për hapjen e negociatave për anëtarësim pas hapit që vjen pas marrjes së statusit”.

Ndonëse në parim, përpilimi i një rezolute nga ana e PD-së për marrjen e statusit te vendit kandidat, nuk ka aspak lidhje me procedurën aktuale të dhënies se statusit te vendit kandidat nga institucionet e BE-se, duket se karta që luhet është në funksion propagandistik elektoral.