Eshton: Vizitë në vendet e rajonit dhe Shqipëri

69
Katerine Ashton
Katerine Ashton

Përfaqësuesja e Lartë e Bashkimit Europian për Çështjet e Huaja dhe Politikat e Sigurisë dhe njëkohësisht zv. Presidente e Komisionit Europian, Katerin Eshton, do të vizitojë Ballkanin Perëndimor këtë javë. Përfaqësuesja e Lartë do të fillojë vizitën e saj në rajonin e Montenegros dhe pastaj do të shkoj në Shqipëri dhe më pas në Maqedoni. Hapat e tjerë të vizitës do të njoftohen në një fazë të mëtejshme. ‘Unë udhëtoj në Ballkanin Perëndimor për të përforcuar angazhimin e BE-së për perspektivën europiane për vendet në rajon. Do të inkurajoj liderët e këtij rajoni, të vazhdojnë procesin e reformave dhe promovimin e marrëdhënieve te mira fqinjësore’ ka deklaruar Katerin Eshton, në prag të vizitë së saj.