Arvizu: Parlamenti të votojë rikonstituimin e KQZ-së

55

arvizuAmbasadori i SHBA-së në Tiranë Aleksandër Arvizu apeloi sot që në seancën e së hënës përveç 3 ligjeve të vendoset edhe për rikonstituimin e Komisionit Qëndror të Zgjedhjeve.

“Sot është dita e parë e fushatës por ajo ka kohë që ka nisur. Kemi qënë shumë të qartë për zgjedhjet dhe për pozitën e KQZ-së. Kam dëgjuar se do të zhvillohet një sesion në Parlament të hënën kështu që është një mundësi e mirë edhe për tre ligjet ashtu edhe për rikonstituimin e kqz. Shpresoj që të gjitha palët të përfitojnë nga avantazhi” tha Arvizu.

Ndërsa vlerësoi rolin e Gjykatës Kushtetuese ambasadori Arvizu shtoi se forca e çdo demokracie mbështetet shumë në ndarjen e pushteteve.

“Me kreun e Gjykatës Kushtetuese kemi folur për rolin e këtij institucioni dhe ne shprehim vlerësim për rolin që gjykata luan dhe për atë që bën për vendin. Ne ofrojmë mbështetjen tonë për punën e Gjykatës Kushtetuese” tha Arvizu.