Artes Ferruni fiton çmim në “International Emmys 2019”

93

Prodhuesja e filmit, 25 vjeçarja Artes Ferruni, ka ngritur flamurin shqiptar për industrinë e filmit ndërkombëtar, në një nga ngjarjet më prestigjoze të ndarjes së çmimeve.

Prodhuesja e re e filmave, Ferruni fitoi së fundmi titullin “JCS International Young Creatives Aëard”, në mbrëmjen që u mbajtë në “International Emmy World Television Festival” në New York City.

Artes Ferruni, këtë çmim e firoi për filmin e saj të shkurtër të titulluar “It starts within”.
Nëpërmjet një fabule të shkurtër ajo trajton një temë të madhe, siç është paqja.

“Mund të jetë shumë sfiduese të mbash një qëndrim për paqen. Nga mund t’ja nisësh me një temë kaq të vështirë? Me këtë film të shkurtër, eksploroj një përgjigjie të thjesht por shumë kyce ndaj kësaj pyetje. Unë besoj që paqja fillon nga përbrënda — dhe vetëm nga aty mundet që paqja të zgjerohet përtej”, tha Artes, duke treguar edhe për entuziazmin që kishte.

“Isha shumë e entuziasmuar kur mësova që këtij formati video ju dha mundësia për tu njohur në një event kaq prestigjoz. Besoj që në një kohë ku mbizotëron konsumi i shpejtë i rrjeteve sociale, kjo ëshë një nga mënyrat më të mira dhe më të prekshme për të krijuar ndikim pozitiv botëror”

“International Emmy Aëards”, pavarësisht fokusit në programet televizive, ka hapur një kategori speciale për të vlerësuar fituesit e “JCS International Young Creatives Award”, themeluar nga lideri biznesmen dhe filantrop Ronald S. Lauder.

Prodhuesit e filmave nga e gjithë bota dërguan filmat e tyre të shkurtër nga 1 minutë, ndërkohë që pas kësaj u bë një vlerësim publik online dhe në raundin final fituesit u përzgjodhën nga një panel blue-ribbon të përbërë nga anëtarë jurie ndërkombëtar të drejtuar nga presidentja i JCSI, Michal Grayevsky.

Prodhuesja e filmave, Artes ishte e entuziasmuar për të marrë këtë çmim por përtej kësaj, e vendosur për të vazhduar të prodhojë filma të shkurtër, por me ndikim si rasti në fjalë. Ajo shpreson të jetë një zë ndikimi në mes të materialeve të rrëmujshme që ofron interneti.

*kosovarja