Andon Mëhillaj pranon: Unë e porosita eleminimin e Sokol Veizajt

81

andon-mehillaj-ne-gjykateAndon Mëhillaj,ndërmjetësi dhe punëdhënësi për vrasësin Julian Sinanaj pranon se është porositësi për të paktën një nga vrasjet e kryera nga 31-vjeçari. Në seancen e marrjeve në pyetje Mëhillaj ka pranuar se është ai pas vrasjes së peshkatarit Sokol Veizaj, ngjarje kjo e ndodhur në gushtin e vitit 2012 në Orikum.

Ndërmjetësi Mëhillaj është dorëzuar përpara fakteve të prokurorëve të Krimeve të Rënda, duke u justifikuar se Veizaj i kishte zaptuar pronën duke ndërtuar edhe një shtëpi aty. Ai ka vazhduar me tej, se me peshkatarin Veizaj nuk mund të negociohej pasi ai ishte një person me preçedent penal dhe figurë e njohur në zonë në vitin famëkeq 1997.

Por ajo që ka ndikuar më shumë në deklaratat e 41-vjeçarit është përballja me dy të penduarit e drejtësisë, tashme vrasësin Julian Sinanaj dhe Ndriçim Gjokona, të cilët kanë deklaruar se punëdhënësi i tyre është Andon Mëhillaj.

Por ajo çka nuk ka pranuar Andon Mëhillaj, është porosia për vrasjen e biznesmenit Agron Çela, ngjarje kjo e ndodhur në Vlorë. Në sitën e grupit hetimor priten të kalojë edhe komunikimi elektronik mes Sinanaj dhe Mëhillajve, pasi nën akuzë është edhe kushuriri i Andonit, Genis Mëhillaj i shpallur në kërkim nga autoritetet shqiptare.

Sipas akuzës çdo veprim dhe komunikim kryehej me anë të emailit. Një bllok i sekuestruar nga hetuesit i cili i përket vrasësit Sinanaj, ka zbardhur mjaft detaje të reja. Aty killeri shenonte targa makinash,numra celulari , e-maile të ndryshme si dhe përshtypje të njerëzve që ai takonte apo kishte në shenjestër.