Ambasadori i OSBE: I pashmangshëm dialogu me studentët

74

Ambasadori i OSBE në Shqipëri, Bernd Borchardt nga Shkodra ka folur për protestën e studentëve, duke u shprehur për dialog mes palëve.

“Kemi kërkuar që mes paleve të ketë dialog. Ne mbështesim çdo të drejtë për protestë, por ajo duhet të jetë paqësore”, ka thënë ambasadori Borchardt.

Deklarata e ambasadorit u bë gjatë në çeljen e ekspozitës  “Krimi mjedisor”organizuar nga Prezenca e OSBE-së dhe Universiteti i Arteve.

Ambasadori Borchardt u shpreh se krimi mjedisor është një shqetësim për Shqipërinë pavarësisht reformave që janë bërë. Janë vetëm 32 raste që kanë shkuar në gjykatë.