Aleksandër Vulin: Zgjedhjet lokale në Kosovë-Metohi për të gjithë serbët e provincës

57

Aleksandar-VulinShefi i zyrës qeveritare për Kosovë-Metohi, në Republikën serbe Aleksandër Vulin ka deklaruar se zgjedhjet lokale do të organizohen në të tëra lokalitetet ku ka serbë të lindur, apo serbe të zhvendosur, raporton RSI.

Sipas Vulin, përgjatë zgjedhjeve, misioni i OSBE-së do të jetë instanca me të cilin serbët do të komunikojnë, pasi Republika e Serbisë nuk i njeh institucionet e shtetit të vetëshpallur i pavarur në Kosovë-Metohi

Vulin ka theksuar se, serbët do të kenë përfaqësuesit e tyre në të tërë komisionet elektorale për arsye të kontrolleve gjatë numërimit të votave. Ai përsëriti pozicionin, se lista elektorale unike ishte zgjidhja më e mirë për ruajtjen e interesave dhe të drejtave të popullit serb në Kosovë-Metohi.

Duke deklaruar se Kryeministri serb Ivica Dacic do të ketë të drejtën e votës, sepse ai ka lindur në Prizren, Vulin ka shtuar, se do t’i kërkojë Kryeministrit që ta bëjë këtë.