Aldo Bare e Zani Çaushi “ngelen” në Burgun e Drenovës

276

zani-caushiPersonazhe të njohur të botës së krimit mbahen në Burgun e Drenovës në Korçë, ku ndodhi arratisja e djeshme. Prej më se një viti, në këtë institucion të vuajtjes së dënimit mbahet Zani Çaushi, i dënuar me burgim të përjetshëm. Transferimi i ish- të fortit të Vlorës në Burgun e Korçës më tepër se një vit më parë shkaktoi edhe protestën e vetë Zani Çaushit, që ishte mbajtur më parë në burgje të tjera të sigurisë së lartë në vend. Një tjetër personazh i njohur i botës së krimit që mbahet në burgun e Drenovës në Korçë, është Aldo Bare.

Edhe ky person është dënuar me burgim të përjetshëm në cilësinë e drejtuesit të bandës së Lushnjës me akuzën e disa vrasjeve, plagosjeve, armëmbajtjes pa leje dhe veprave të tjera penale të rënda. Pas përfundimit të procesit gjyqësor ndaj tij, Bare është mbajtur në burg të sigurisë së lartë, ndërsa mësohet se muajin e fundit ai ishte transferuar në Burgun e Korçës. Ky burg konsiderohet si një nga institucionet më moderne të vuajtjes së dënimit në vend, pasi është ndërtuar vonë dhe me mbështetjen e BE.