9 kandidaturat për Gjykatën e Lartë

53

Gjykata-e-LarteZbardhen emrat e kandidatëve për Gjykatën e Lartë të Drejtësisë.

Janë gjithsej nëntë kandidatë, mes të cilëve emra të njohur për publikun dhe për sistemin e drejtësisë në vend, të cilët do të garojnë për 2 vendet vakante në Gjykatën e Lartë.

Çlirim Gjata, Igli Toska, Sinan Tafaj, Gent Shala, Adnor Shameti, Sokol Sadushi, Marjana Semini, Maks Qoku dhe Artan Hoxha kanë aplikuar për tu bërë anëtarë të kësaj gjykate.

Më datë 1 tetor hyri në fuqi ligji për disa ndryshime në Gjykatën e Lartë, i cili parashikon edhe hapjen e dy vendeve të reja për anëtarë të kësaj gjykate.

Pra nga 17 anëtarë, kjo gjykatë nga dt. 1 tetor 2013, bëhet me 19 anëtarë.