101-vjetori i pavarësisë, Lugina e Preshevës vishet kuq e zi

59

kuq e ziShqiptarët e Luginës së Preshevës kanë festuar sot 101-vjetorin e pavarësisë së Shqipërisë. Në Preshevë, Bujanoc, Medvegjë dhe vendbanimet e tjera janë shpalosur flamujt kombëtar. Para komunave sot është mbajtur edhe një protestë e qetë paqësore kundër diskriminimit nga ana e pushtetit serb ndaj këtyre komunave, por edhe është bërë thirrje për zgjidhjen e çështjes shqiptare në këtë rajon.

Shqiptarët e Luginës bëjnë thirrje për miratimin e të gjitha kërkesave të palës shqiptare nga ana e Qeverisë së Serbisë si parakusht për vazhdimin e bisedimeve të mëtejme për zgjidhjen e problemeve në Luginë të Preshevës.

Zv.kryetari i Preshevës, Skendër Destani thotë se në Preshevë , Bujanoc dhe Medvegjë ka 50,0000 deri në 60.000 mijë njerëz të pakicës shqiptarë.