Zyhdi Dervishi zbulon shifrën: 1944-1990, 26 mijë shqitarë u arratisën nga Shqipëria

127

zyhdi-dervishi-655x356Studiuesi dhe profesori i sociologjisë Zyhdi Dervishi gjatë emisionit debati në Channel One të ditës së djeshme në të cilin u diskutua 25 vjetori I hapjes së ambasadave. u dha përgjigje shumë pyetjeve.

Në një studim që ai ka përgatitur kohët e fundit rezulton se 26 mijë shqiptarë kanë ikur nga kjo periudhë në forma të ndryshme dhe janë etiketuar tradhëtarë të atdheut. Po të mendosh pasojat që kishin familjarët dhe të afërmit këtu shifra rezulton tejet e lartë. Një shifër që asnjëherë nuk korrenspondon me frikën dhe terrorin që mbetej në Shqipëri në ato 45 vjet diktaturë komuniste.

 

Më 2 korrik 1990 u futën 5200 shqiptarë në ambasadat e huaja. Në dhjetor 1985 u futën 6 pjestarë të familjes Popa në ambsadën italiane.