Zgjedhjet në Maqedoni, Ivanov dhe Pendarovski në balotazh më 27 prill

55

kuti-votimiQytetarët në Maqedoni iu drejtuan dje kutive të votimit për të zgjedhur presidentin e ri të vendit.

Nga rezultatet paraprake të Komisionit Shtetëror të Zgjedhjeve (KSHZ,  më shumë vota ka marrë kandidati i VMRO-DPMNE, Gjorgje Ivanov  me 447.813 vota apo 25,16%.

Ndërsa kandidati i LSDM-së,Stevo Pendarovski ka marrë 325.608 vota apo 18,30 %, kandidati i PDSH-së, Iljaz Halimi ka marrë 38.938 vota apo 2,19% dhe kandidati i GROM, Zoran Popovski ka marrë 31.327  vota apo 1,76%.

Sipas rezultateve të KSHZ-së, pjesëmarrja e votuesve ka qenë 48,86 për qind.

Me këtë rezultat të arritur, dy kandidatët e parë do të shkojnë në balotazhin që do të mbahet më 27 prill, kur do të mbahen edhe zgjedhjet e parakohshme parlamentare.

Në balotazh do të jenë Ivanov dhe Pendarovski, ku diferenca midis tyre është mbi 120 mijë vota.

Këto zgjedhje janë vlerësuar të rregullta dhe demokratike, pa ndonjë incident të rëndë që mund të ketë dëmtuar procesin zgjedhor.