Kerry: Shmangni ngrohjen globale

43

kerry1Sekretari amerikan i Shtetit, John Kerry njoftoi sot pas publikimit në Berlin të një raporti të “GIEC” duke përsëritur nevojën urgjente për të vepruar në shmangien e ngrohjes globale si një çështje vullneti.
“Ky raport është mjaft i qartë në lidhje me faktin se jemi përballë me një çështje të vullnetit botëror dhe jo të kompetencave”, u shpreh John Kerry, në një komunikatë.
“Ky raport vë në dukje teknologjitë tashmë në dispozicion në fushën e energjisë për të reduktuar në mënyrë të ndjeshme emetimet globale” të gazit që shkakton efektin serrë, komentoi John Kerry, ndërsa Shtetet e Bashkuara janë emetuesi i dytë global i GEF, pas Kinës.
“Këto teknologji duhet të reduktojnë ndotjen e shkaktuar nga karboni si një mundësi për rritjen ekonomike”, shtoi ai, duke bërë thirrje që tregu botëror i energjisë kap shifrën e 4300 miliardë eurove.