Ylli Pango nën akuzë nga KLSH për shpërdorim detyre në vlerën 100 mijë dollarë

71

yllipangoYlli Pango i cili pas skandalit të perfolur seksual, dhe pas shkarkimit nga Berisha, për tu marrë në punë vetem pak muaj më vonë, pa bujë, si Drejtori i Përgjithshëm i Agjencisë së Kërkimit, Teknologjisë dhe Inovacionit, akuzohet nga KLSH dhe do te hetohet për shpërdorim të fondeve publike.

Pango i ka shkaktuar një dëm ekonomik buxhetit të shtetit prej 10 milionë lekësh të reja. Lajmi është bërë i ditur nga Kontrolli i Lartë i Shtetit, i cili ka depozituar dhe ngritur në Prokurori një kallëzim për rastin në fjalë.

Sipas një njoftimi të KLSH-së thuhet, se gjatë auditit të kryer, në këtë agjenci u konstatuan mjaft parregullsi dhe shkelje të legjislacionit.