Vrau prostitutën, kapet pas 15 vitesh në Belgjikë

94

piacenzaErjon Sejdiraj, shqiptari i dënuar për vrasjen e një prostitute ekuadoriane kishte arritur t’i fshihej për 15 vite policisë duke fshirë tatuazhin dhe duke përdorur një identitet të rremë
“Shqiptari ndodhej në provincën Geluëe të Belgjikës. Ai kishte fshirë tatuazhin e tij, një pikë loti në fytyrë dhe kishte ndryshuar emër (Erjon Ymeri). Sejdiraj ishte martuar dhe kishte tre fëmijë. Tani ndodhet në burgun e Belgjikës në pritje të ekstradimit,” tha prokurori Antoni Colonna shkruajnë mediat italiane.
Prostituta ekuadoriane u vra barbarisht përgjatë lumit Po nga tre shqiptarët Fatmir Vangjelaj, Robert Ziu dhe Erjon Sejdiraj më 9 dhjetor 1999.
Trupi i ekuadorianes u gjet më 20 shkurt të vitit 2000 dhe qysh atëherë hetimet e karabinierëve nuk kanë ndaluar kurrë.
Tre përgjegjësit e krimit humbën gjurmët e tyre në ditët në vijim, por policia italiane ishte vënë në ndjejkje deri kur në vitin 2006 arrestuan Robert Ziun të dënuar me 23 vite burg dhe më 17 gusht 2015 arrestoi Erjon Sejdirajn, me dënim të përjetshëm.