Votat e Korçës, Kolegji rrëzon padinë e PD-së

53

kolegjiKolegji Zgjedhor ka rrëzuar padinë e PD-së, për zgjedhjet në Korçë. Përfaqësuesi Ligjor i Partisë Demokratike Ivi Kaso menjëherë pas vendimit u shpreh se Kolegji zgjodhi të mbyllë sytë para blerjes së votes. Sipas tij zgjedhjet në Korçë s’ishin të lira dhe të ndershme. PD kërkoi pavlefshmëri të zgjedhjeve për Bashkinë Korçë. Pas vendimit të Kolegjit Zgjedhor kandidati i Partisë Socialiste Sotiraq Filo do të vazhdojë të ushtrojë detyrën e Kryetarit të Bashkisë së qytetit të Korçës.

Gjatë shqyrtimit të provave përfaqësuesi ligjor i Partisë Demokratike Ivi Kaso deklaroi se personat e rregjistruar në video kanë votuar për Partinë Socialiste. Ai kërkon që të zbardhet se sa persona janë dhe kush janë këta persona. Sipas Kasos ky është dhe thelbi i padisë të bërë nga PD-ja. “Prokuroria të gjejë kush e shiti votën për 20 mijë lekë. Humbi e drejta e lirisë së votes. Nuk ishte proces i lirë dhe i ndershëm.”- ka deklaruar Kaso. Ai kërkoi ripërsëritjen e zgjedhjeve në Korçë.

Sipas përfaqësuesit ligjor të PS-së Salianji kjo është tentativë e PD për të zbehur humbjen që pësoi. Ndërsa përfaqësuesi ligjor i Partisë Socialiste Eridian Salianji deklaron se video ka efekt publik por jo ligjor.

Zgjedhjet e Korçës kaluan në Kolegjin Zgjedhor, për shkak të kërkesës së Partisë Demokratike për t’i shpallur ato të pavlefshme, me pretendimin se ka pasur blerje të votës, pas publikimit të videos në emisionin “Fiks Fare”