Pesë minatorë tentojnë të vetëdigjen

52

Bulqiza-minatoretPesë minatorë kanë  tentuar që të vetëflijohen në shenjë proteste, ndaj mbylljes së punës së tyre në minierë. Si pasojë e gjendjes së vështirë ekonomike minatorët e Bulqizës kërkojnë rifillimin e punës në galeritë të cilat janë mbyllur nga autoritet, sepse sipas tyre nuk i plotësojnë kushtet e sigurisë.

Kreu i sindikatave të  minatorëve, Agron Basha, tha se gjendja e vështirë e minatorëve i ka detyruar ata të ndërmarrin akte ekstreme.

“Për ne nuk është e rëndësishme kush është fajtor, por me rëndësi është që të punojmë. Minatorët i zbuluam në kohe, dhe nuk i lejuam të kryenin aktin fatal. U kam nisur te gjitha institucioneve shkresat e duhura për ecurinë dhe aktin e bllokimit të punës pa kriter. Minatorët kanë kushte të vështira ekonomike, kane marrë kredi dhe duke mos punuar kanë vendosur të marrin aktin e vetëflijimit,”- deklaroi Basha.