Vendimi për nëpunësin civil, Halimi: Vendim drejtësie që respekton sovranin

52

Eduard-Halimi_1Ish-Ministri i Drejtësisë, Eduard Halimi, ka përshëndetur zbardhjen e vendimit të gjykatës Kushtetuese për nëpunësin civil . Sipas nënkryetarit të grupit parlamentar demokrat, me këtë vendim, akti i kryeministrit dhe bashke me te noterizimi qe i beri parlamenti me dhunen e kartonave, u shpallen si akte flagrante qe dhunuan kushtetuten, dhunuan te drejtat kushetutese te mijera punonjsve te administrates dhe qe sherbyen si mekanizmi antligjor per mbushur rruget me profesionitet e papune dhe duke zevendesuar ata me militantet e marre nga rruga me lidhje nepotike e politike qe opozita e media i deshmuan cdo dite.

“Sot Gjykata Kushtetuese shpalli vendimin per ceshtjen e Aktit Normativ te 30 shtatorit 2013 me te cilin u zhbe ligji “Per nepunesit civil” duke e cilesuar si nje akt ne kundershtim te hapur me Kushtetuten e vendit. Ky akt se bashku me vendimin e Kuvendit qe e noterizoi u shpallen teresisht si akte qe vijne ne kundeshtim me Kushtetuten, me parimet baze te shtetit te se drejtes, ku e drejta perben bazen dhe kufijte e veprimtarise se shtetit.Akti i kryeministrit dhe bashke me te noterizimi qe i beri parlamenti me dhunen e kartonave, u shpallen si akte flagrante qe dhunuan kushtetuten, dhunuan te drejtat kushetutese te mijera punonjsve te administrates dhe qe sherbyen si mekanizmi antligjor per mbushur rruget me profesionitet e papune dhe duke zevendesuar ata me militantet e marre nga rruga me lidhje nepotike e politike qe opozita e media i deshmuan cdo dite.Rrezimi i ketij akti eshte nje prove ne kohe te veshtira per shtetin e se drejtes, qe i rikthen shpresen mijera familje te atyre nenpunesve te larguar ne menyre abuzive dhe i hap rrugen vendosjes se standardeve te meritokracise, percaktuar ne ligjin qe miratuam.Akti antikushtetues i kryeministrit dhe bashke me te edhe akti i noterizimit te parlamentit, jane akte teresisht antikushtetuese, absolutisht te pavlefshme, qe nuk sjellin asnje pasoje juridike. Cdo pasoje qe ato kane krijuar eshte antiligjore dhe antikushtetuese” shkruan Halimi.

Vendimi i sotem i Gjykates Kushtetuese ishte nje vendim drejtesie, thekson më tej Halimi, qe respekton para se gjithash dhe mbi te gjitha, sovranin, qytetaret dhe si i tille duhet respektuar.

“Ligji per nepunesin civil, ka hyre ne fuqi ne daten 1 tetor. Cdo akt i kryer mbas dates 1 tetor per largimet dhe emerimet qe eshte mbeshtetur ne ligjin e vjeter, eshte “nul”, absolutisht i pavlefshem”.