Ulet intensiteti i lëkundjeve të pastërmetit

72

Katër ditë nga të-rmeti 6.4 ballë i 29 Nëntorit dhe pasgoditjet kanë nisur të rrallohen tashmë.

Toka duket se ka rënë në qetësi sot, në 29 nëntor, ku numri i pasgo-ditjeve ka qenë tepër i vogël dhe me intensitet më të ulët, çka do të thotë se sipas edhe shpjegimit të gjeologëve, situata po shkon drejt normalizimit.

Prej tërmetit vdekjeprurrës të orës 03:54 të mëngjesit në 26 Nëntor e deri më tani janë regjistruar mbi 1,000 pasgoditje, disa me intensitet të lartë deri në 5.4 rihter.

Zonat më të prekura nga tërmeti ishin Durrësi, Thumana, Lezha, Kavaja dhe fshatrat përreth.

Tërmeti shkaktoi vdekjen e 50 personave dhe 750 të tjerë mbetën të plagosur. Një përllogaritje për dëmet ekonomike nuk ka ende, por shifrat mendohet të jenë tepër të larta.