Tsapiras nga Brukseli: Dialog të vazhdueshëm me Shqipërinë

73

Kryeministri i Greqisë, Aleksis Tsipras ka mbajtur një fjalim në Parlamentin Europian për të ardhmen e unionit. Gjatë fjalës së tij ai ka thënë se zhbllokojmë integrimin europian të fqinjeve tanë.

Tsipras: “Zhbllokojme integrimin europian te fqinjeve tane, me marreveshjen e Prespes, dhe dialogun e vazhdueshem me Shqiperine”.

Kreu i qeverisë greke tha se marrëveshja për emrin e Maqedonisë është një model se si mund të zgjidhen mosmarrvëshjet në rajonin tonë.