Tre vende i ofrojnë azil, njeriut më të kërkuar për momentin Edward Snowden

47
Edward Snowden
Edward Snowden

Tre vende të Amerikës Latine kanë rritur shpresat tek Edward Snowden për marrjen e azilit. Bolivia, Venezuela dhe Nikaragua janë treguar të gatshme t’i ofrojnë mbrojtje nëpërmjet statusit të azilit humanitar, Snowden.

Snowden gjendet i bllokuar që prej 14 ditësh, në zonën e tranzitit të aeroportit të Moskës.

Presidenti i Venezuelës Nicolas Maduro e ka deklaruar këtë fakt, gjatë festimeve të pavarësisë përpara se homologu i tij Bolivian të bënte këtë gjë.

Pasuesi i Hugo Chavez, ka deklaruar: “Lajmëroj qeveritë e vendeve mike në botë, se ne kemi vendosur t’i ofrojmë azil humanitar të riut Snowden, për ta mbrojtur nga persekutimi i perandorisë më të fuqishme në botë, që është vërsulur kundër tij, një persekutim kundër një të riu që thotë të vërtetën”.

Gjithashtu edhe Nikaragua, ka saktësuar se do të mirëpres Snowden ‘nëse rrethanat e lejonin këtë ».

Snowden, njeriu më i kërkuar për momentin nga SHBA, ka kërkuar azil në rreth 20 vende të ndryshme, i akuzuar për spiunazh dhe cenim të sigurisë kombëtare, pasi bëri publike faktin se si SHBA përgjonin mbarë botën, nëpërmjet një programi gjigant të quajtur PRISM./euronews/