Tre Perëndimor humbin jetën në Siri

60
foto ilustruese
foto ilustruese

Tre Perëndimor, që luftonin përkrah rebelëve në Siri janë vrarë këto orët e fundit, sipas Vëzhguesit Sirian të të Drejtave të Njeriut.

Mes tyre, një qytetare amerikane dhe një britanik, të dy muslumanë. Ato janë vrarë nga ushtria siriane, në veri-lindje të Sirisë ndërkohë, që po kërkonin për rebelë, jo larg Idlib-it.

Në terren luftimet vazhdojnë, kryesisht në qytetin e Al-Kasarit, ku ushtria siriane është vendosur që prej një jave e ndihmuar edhe nga luftëtarët e Hejzbullahut. Ato po përgatiten për sulme ndaj xhepave të fundit të rezistencës së rebelëve. Opozita siriane ka lëshuar një apel ‘urgjent’ komunitetit ndërkombëtar për të shpëtuar ‘ më shumë se 1000 mijë civilë të plagosur’ të zënë në kurth në qytet.

Qyteti është strategjik, sepse gjendet midis Damas-i dhe bregdetit, me bazën e saj nga mbrapa.

Përfaqësuesit e opozitës siriane, të mbledhur në Stamboll, nuk kanë arritur të bien dakord. Zgjedhja e presidentit të saj është shtyrë për në mes të qershorit./ euronews/