Trafikimi, Tahiri: Rikonceptim luftës ndaj trafikut, bashkëpunim dhe me publikun

47

saimir-tahiri-565x421Në takimin e zhvilluar ditën e sotme, me temë “T’i japim fund stigmës”, të organizuar nga Ministria e Punëve të Brendshme, në bashkëpunim me Fakultetin e Shkencave Sociale, si dhe Organizatën “Të Ndryshëm dhe të Barabartë” është diskutuar mbi respektimin e të drejtave të viktimave të trafikimit në Shqipëri.

Gjatë fjalës së tij  Ministri i Punëve të Brendshme, Saimir Tahiri,  ka kërkuar bashkëpunimin e të gjithë aktorëve për të kontribuar në një luftë shumë të rëndësishme kundër këtij trafiku, duke shmangur edhe stigmën, për ta hequr vendin nga lista e zezë e vendeve që jane nën vëzhgim për këtë problem.

“Kemi nevojë ta rikonceptojmë luftën kundër trafikut të qenieve njerëzore. Sa jemi ne të përgatitur si shoqëri ta luftojmë këtë fenomen? Duke filluar që nga shfrytëzimi i fëmijëve në rrugë. Duke mos refuzuar kërkesën e fëmijëve të pafajshëm që kërkojnë lëmoshë, favorizojmë tutorët që duhet të shkojnë përpara drejtësisë. Ta ngremë këtë çështje në nivelin e alarmit publik. Na detyron të ndërtojmë platforma permanente dhe bashkëpunuese me shoqërinë. Bëhuni pjesë e përpjekjes sonë për të shënuar një nivel të ri të rezultateve lidhur me trafikun e qenieve njerëzore. Rezultatet arrihen duke qenë bashkë”- tha Tahiri.

Në takim marrin pjesë edhe Zëvendësministrja e Punëve të Brendshme, njëkohësisht edhe Koordinatorja Kombëtare për Çështje të Luftës kundër Trafikimit të Personave, Gjebrea, Shefi i Departamentit të Punës dhe Politikës Sociale në Fakultetin e Shkencave Sociale, Dragoti, si edhe Drejtorja ekzekutive e organizatës “Të ndryshëm dhe të barabartë”, Meshi.