Tahiri: Hetim mbi shitjen e diplomave, studentë fantazëm me diploma të blera

52

saimir-tahiri-565x421Ministri i Brendshëm, Saimir Tahiri, në një intervistë për radion italiane “Radio 24”, i është referuar shitjes së diplomave në Shqipëri, e ku nënvizon se një hetim i gjërë ka nisur në këtë drejtim.

Ai i ka mëshuar faktit se të gjithë këta studentë fantazmë me diploma të blera do të hetohen në një shkallë më të gjerë, kjo referuar disa studentëve të diplomuar në universitetet private shqiptare.

“Nuk duam turizëm me diploma të blera”, ka thënë me tej Tahiri, sikundër kanë nisur hetimet për shpërdorim detyre dhe krime të tjera. Përpos studentëve të huaj, Saimir Tahiri është shprehur se nën hetim do të jenë edhe shqiptarët.