Tahiri : Ftoj opozitën të lërë retorikën që synon ngjalljen e panikut tek qytetarët

52

saimir-tahiri-565x421Ministri i Brendshëm Saimir Tahiri ka reaguar në lidhje me deklaratat e fundit të krahut opozitar si edhe atë të ish Kryeministrit Berisha. Tahiri tha se opozita duhet të lërë retorikën ndaj jetës së qytetarit dhe pronës së tij. Kjo retorikë vetëm ngjall panik dhe pasiguri në jetën e tyre.

“Ministria e Punëve të Brendshme rikonfirmon edhe një herë vullnetin e plotë për transparencë maksimale ndaj publikut, duke e konsideruar vetë transparencën si element themelor për garantimin e bashkëpunimit intensiv ndërmjet publikut dhe Policisë së Shtetit, në luftën e përbashkët kundër kriminalitetit dhe përpjekjen e përbashkët për më shumë siguri për jetën dhe pronën e qytetarëve shqiptarë.

Në këtë kuadër, Ministria e Punëve të Brendshme ka qenë dhe do të jetë e hapur për çdo qytetar, institucion, apo parti politike, duke vënë në dispozicion të gjitha statistikat e punës dhe rezultateve të Policisë së Shtetit.

MPB konfirmon edhe një herë se gjatë muajit dhjetor 2013:

1.    Vrasjet – Janë ulur me 55% krahasuar me dhjetorin 2012;
2.    Persona në kërkim- Janë kapur 29% më tepër se në dhjetor 2012;
3.    Lufta kundër drogës– Ka 55% më shume procedime penale, 60% më shumë autorë të proceduar.
4.    Trafiqet– Janë regjistruar 167% më shumë procedime penale dhe 168% më shumë autorë të proceduar.
5.    Krimi ekonomik dhe korrupsioni- 142% më shume procedime penale dhe 116% më shume autorë të proceduar.
6.    Qarkullimi rrugor- Janë ulur me 38% aksidentet me pasojë vdekjen. Janë ulur me 13% aksidentet në total. Janë ulur me 20% aksidentet me pasojë plagosje të rënda dhe janë ulur me 8% aksidentet me plagosje të lehta. Është rritur me 193% numri i masave administrative.
7.    Dhuna në familje -Treguesit janë 45% më të lartë sa u përket veprave penale dhe 46% më ta lartë sa u përket autorëve të proceduar.
8.    Ndërtimet pa leje -Treguesit janë rreth 27 herë më të lartë sa u përket veprave penale dhe rreth 20 herë më të lartë sa i përket autorëve të proceduar.
9.    Prerja e paligjshme e pyjeve – Treguesit janë rreth 38 herë më të lartë sa i përket veprave penale dhe rreth 42 herë më të lartë sa u përket autorëve të proceduar.

Ministria e Punëve të Brendshme, fton Partinë Demokratike të lërë mënjanë retorikën politike me rendin, sigurinë e jetës dhe pronës së qytetarëve. Drejtuesit e opozitës, për më tepër çdo deputet, është i ftuar të konsultojë të dhënat dhe statistikat e Policisë së Shtetit, në qoftë se vërtetë kanë dëshirë e vullnet për të gjetur të vërtetën.

Gjithashtu, MPB e fton opozitën të përdorë çdo instrument parlamentar për të shuar dyshime e paranoja lidhur me shifrat e kriminalitetit, duke i garantuar se suksesin për uljen e kriminalitetit dhe rritjen e sigurisë në vend, nuk do e konsiderojë produkt ekskluziv të MPB dhe Qeverisë, por të mirë publike për qytetarët dhe sipërmarrësit në vend. Dezinformimi publik me synim ngjalljen e panikut te qytetarët nuk i shërben as sigurisë publike, as reformimit dhe forcimit të mëtejshëm të Policisë së Shtetit e aq më pak shëndoshjes politike të kujtdo partie politike”, thuhet më tej në reagim.