Stili jetese Europian, përballë atij Amerikan

69

hamburgerThuaj stop makinës, fillo të ecësh. Europianët shumë rrallë kanë nevojë të bëjnë ushtrime, pasi ato konsumojnë shumë kohë duke ecur në këmbë. Europianët kanë një stil jetese aktiv, kështu që lidhni atletet dhe merreni rrugën në këmbë ose me biçikletë. Bëni pak gjimnastikë dhe njëkohësisht shpëtoni edhe ambientin. Nuk mund të shkoni në këmbë në punë? Bëni një shëtitje në këmbë, gjatë pushimit të drekës ose në mbrëmje. Do të kurseni para që harxhohen duke blerë karburant dhe njëkohësisht do të humbni disa cm përreth belit tuaj, duke shkuar në këtë mënyrë, drejt një mënyre jetese më të lehtë, më të lumtur dhe më të shëndetshme.

Mendo thjesht. Që nga kohërat e lashta, Europianët kanë marrë kënaqësi nëpërmjet të jetuarit të një jete të thjeshtë, antistres. Ato e quajnë këtë, arti i të mos bërit asgjë. Amerikanët, janë vazhdimisht në kërkim të mënyrave për tu argëtuar, por në vend që të bëni këte përpiquni të përfitoni nga gjërat e thjeshta, si kuzhina dhe takimi me miqtë, në vend të të ushqyerit jashtë dhe mesazheve te çastit mes miqve. Nëse ju vlerësoni gjërat e vogla, ju do të filloni të kurseni para, karburant dhe elektricitet. Ju nuk keni nevojë për një makinë të madhe. Pse të mos përpiqeni të keni një makinë të vogël familjare, që respekton mjedisin në vend të asaj tjetrës? Mendoni për gjërat shtesë që ju keni në të tëre shtëpinë dhe që mund ti hiqni qafe, në mënyrë për të thjeshtësuar jetën tuaj. Keni vërtet nevojë për një televizor në çdo dhomë? Heqja e objekteve të dyfishtë ju ndihmon ne uljen e stresit dhe ju krijon më shumë hapësirë.

Europianët nuk privohen nga lumturia dhe kënaqësia. Bëni një dorë gjumë, siç e bëjnë spanjollët ose shijoni një ekspres Italian. Provoni pak çokollatë zvicerane. Të tërë këto vendet europianë ndajnë gjithashtu dashurinë për verën. Mos shkoni poshtë dhe të pini një shishe vere apo të hani një ton çokollatë, por zgjidhni një porcion të vogël shpërblimi.

Ushqehu si një europian. Dieta europiane konsiston në ngrënien e shumë frutave, cerealeve, djathit dhe mishit. Ato konsumojnë një darkë të lehtë me një sallatë të vogël, fruta, bukë dhe djathë. Europianët nuk konsumojnë ushqime snack, por e ruajnë oreksin e tyre për një darkë të shëndetshme me përbërës të pasur dhe porcione të vogla. Nuk keni nevojë për një pije jashtëzakonisht të madhe, në vend të një sasie normale për konsum. Hani dhe një ëmbëlsirë gjithashtu për të kënaqur vetveten. Mendo për cilësinë, më shumë se sa për sasinë kur bëhet fjalë për dietën tuaj.

Europianët nuk konsumojnë ushqime të paketuara me konservues dhe kripëra. Ato nuk konsumojnë as ushqime të ngrira, sepse stili evropian i jetesës, fokusohet në produkte të freskët lokal. Kërkoni në dyqanin tuaj për ushqime të freskëta, për të gatuar ushqime të shëndetshme dhe filloni të jetoni një stil jetese europian.

marrë nga Lipgloss culture

 

A. Blushi