Shqiptari Lufaj, më i kërkuari i Europol

84

europol Europol, zyra e policisë kriminale, e cila ka për qëllim të lehtësojë shkëmbimin e informacionit brenda BE-së, ka vënë në internet të premten në mëngjes një faqe të përkthyer në 17 gjuhë të titulluar ‘Më të kërkuarit e “(shiheni të plotë këtu). Web-site përfshin 45 fotografi të burrave dhe gratve më të kërkuar në të 28 shtetet e BE-së.

Krimet e tyre variojnë nga vrasja deri tek mashtrimi, terrorizmi, trafiku i drogës dhe grabitjet. Faqja e internetit Le Figaro-së thekson se çdo vend ka të drejtë për të ofruar vetëm dy emra. Vetëm Franca u lejua të rrëshqasë tre në listë, përfshirë edhe atë të Salah Abdeslam, organizator dyshuar i sulmeve në Paris në arrati.

Shpërblim për kyçe

Dy personave të kërkuar nga policia belge janë Zakaria Benaissa (dënuar nga Gjykata Penale e Brukselit me 23 vjet burg) dhe Jean-Claude LACOTE (shtetas francez, i dënuar përjetë në mungesë nga gjykata belge Penale e Brugës). Ky i fundit, në vitin 2008 u arratis nga një burg i Afrikës së Jugut dhe “konsiderohet i dhunshëm dhe i rrezikshëm.”

Disa prej tyre mund të konsiderohen edhe si një mënyrë për të “bërë para”. Për shembull, 10.000 euro janë në dispozicion për këdo që do të japë informacion për ndalimin e shqiptarit Hime Lufaj, i kërkuar nga policia austriake.

Ju mund të jepni informacion direkt nëpërmjet një formulari në këtë faqe interneti.
Marrë nga La Libre