Shoqatat e të drejtave të grave në mbrojtje të Xhisielës

58

Një grupim prej 50 organizatash, aktivistë të të drejtave të grave dhe vajzave si dhe qytetarë kërkuan zbardhjen e plotë dhe pa zbarritje të ngjarjes së dhunimit të Xhisiela Malokut nga djali i deputetit socialist.

Përfaqësi të këtyre organizatave i bënë thirrje Prokurorisë të kryejë hetime të shpejta me qëllim vënien e autorëve të dhunës përpara përgjegjësisë penale.

“Kërkojmë nga prokuroria të hetojë me paanësi, përgjegjshmëri me qëllim që çdo person që ka shkelur ligjin pavarësisht statusit të tij, funksionit politik, apo veshjes kriminale të vihet para përgjegjësisë penale”.

Ndërkohë Qëndra për Nisma Ligjore Qytetare tha se i ka ofruar vajzës shërbim ligjor falas me dy nga avokatët e saj.

“Ky shërbim është pranuar të merret nga viktima Xhisiela Malokut.Do ofrojmë dhe shërbime të tjera për të cilat ajo mund të ketë nevojë si shërbime psikologjike falas për atë dhe anëtarët e tjerë të familjes, etj”.

Policia ka arrestuar Rexhep Rrajën pas denoncimit të Xhisiela Malokut por përkundër denoncimit të saj për dhunë, policia aktualisht ndaj tij ka ngritur vetëm akuzën e përndjekjes.